< Till bloggens startsida

-Medans jag gjort detta inlägg blev den kladdiga kakan klar!

Min dag har vart Sverigest segaste, jag lovar! Suttit och gjort, ja vaddå på lektionerna?! Men just nu sitter jag och väntar på att min kladdkaka ska bli klar i ugnen, men tänkte bjuda er på receptet sålänge. :)

Kladdkaka

Du behöver:

50 gram - margarin
2 st - ägg
3 dl - socker
1,5 dl - vetemjöl
3 msk - kakao
1 tsk - vaniljsocker
1 krm - salt (tar alltid halva)

Gör såhär:
1. Sätt ungnen på 175°
2. Smörj och ev. bröa en rund form med löstagbara kanter
3. Smält matfettet. Knäck äggen i en bytta brevid och häll i socker. Blanda lätt. Häll över matfettet.
4. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke brevid (jag blandar alltid i samma bunke). Vänd ner det i smeten och rör om noggrant.
5. Häll smeten i den smorda formen.
6. Stoppa in den i mitten av ugnen i ca 28 min (25 min kör jag)

OBS! Jag rekomenderar att göra dubbel satts och i större form.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:

E-postadress: (Bara lilla jag som ser)

Har du en blogg jag kan titta in på?:

Kommentar:

Kom ihåg mig!
Trackback